Selecteer een pagina

Coaching voor Fotografen

Focus op Ondernemerschap

Mensen zeggen vaak dat je van je hobby je werk kan maken, maar voor jou blijft het altijd voelen als een hobby en niet als werk, ook al verdien je er geld mee. Je geniet van je shoots en de resultaten en als je dan ook nog ziet hoe blij je jouw klanten kan maken, voel je je gewoon verliefd!

Maar het zakelijke stuk, dat is niet altijd even makkelijk. Goede prijzen vragen, nieuwe klanten aanspreken, marketing, alle ‘regeldingetjes’ die komen kijken bij een bedrijf… Nee, je hebt toch wel ontdekt dat dat nog niet helemaal lekker loopt.

Succes als fotograaf begint met talent, maar alleen het begin is niet genoeg. Leer hoe je jezelf serieus neemt, ontwikkel je ondernemersvaardigheden en leer hoe het spel van succes werkt!

Deze struggles zal jij vast wel herkennen:

    • Je zit soms achter je laptop en denkt ‘oke, en nu?’ Er zijn 1001 dingen die je wel zou willen aanpakken, maar je weet gewoon niet waar je moet beginnen. En vooral niet hoe. Af en toe werk je wat aan je website, deel je een nieuwe foto op Instagram of verhoog je met trillende vingers je prijzen. Maar waarom? Ja, omdat anderen dat ook doen toch?
    • Je bent echt mega blij dat je wat financiële zekerheid haalt uit je baan in loondienst of uit het inkomen van je partner. Fotografie is een leuke sidehustle nu, maar je kunt er absoluut niet zelfstandig van leven. Je droomt natuurlijk van het moment waarop dat wel zou kunnen, alleen heb je al een beetje voor jezelf ingevuld dat het misschien wel een droom blijft.
    • Soms vind je het heel erg moeilijk om zakelijk te zijn. Je betrapt jezelf er vaker dan je zou willen op dat je toch maar wat zakt met je prijs, dat je toch extra werkt doet zonder dat je er voor wordt betaald of dat je toch voor de zus van de buurvrouw van het beste vriendinnetje van je dochter gratis foto’s maakt. Want ze belooft tenslotte dat ze reclame voor je maakt op Instagram waar ze 14K volgers heeft. (Spoiler alert: dat levert meestal niets op).
    • Je pakt alle shoots maar aan die op je pad komen. Grote families, een zakelijk portret voor iemands CV, een jubileumfeest, een bruiloft en dan weer eens een bedrijfsreportage. Je werkt je rot, doet opdrachten die je soms niet eens leuk vindt, maar beslissen dat je alleen nog maar die leukste shoots doet, durf je niet. Wat als je niet genoeg verdient? Wat als er te veel concurrentie is? Wat als het toch geen goede keus was?

Maak het makkelijk

Ondernemen hoeft echt niet altijd moeilijk te zijn en succes is bereikbaarder dan je denkt. Het vergt wel wat skills, een goede mindset en wat hulp om naar het volgende niveau in jouw carrière te komen. En dan? Dan is er van alles mogelijk!

Een paar weken geleden ben ik langs geweest op het kantoor van Nadine voor wat advies. Sinds kort ben ik ook een fotografie bedrijf opgestart en wat is zij goed! Ze denkt heerlijk met je mee, maakt even gezellig een praatje en neemt echt 100% de tijd voor je. Ik raad het zeker aan om een keer met haar in gesprek te gaan. Niet alleen geeft ze goede adviezen maar foto’s maakt ze ook fantastisch. Vooral haar openheid en eerlijkheid heeft mij fan gemaakt!
Gabi van Breenen

Verhoog je omzet

Vaak is het helemaal niet zo ingewikkeld om je omzet te verhogen en daarbij ook je winst. Kleine tweaks in je aanbod, een fijnere mindset en zakelijk kunnen zijn wanneer dat belangrijk is. Meer verdienen kan altijd!

Serious business

Fotograferen voor de hobby en fotograferen voor je werk zijn twee verschillende dingen. Wil je er je werk van maken? Dan is het belangrijk om jezelf en je bedrijf serieus te nemen. Alleen als jij jezelf serieus neemt, zullen andere mensen dit ook gaan doen.

Weten wat je doet

Als ondernemer is het belangrijk om 100% zelf de regie te hebben over je bedrijf. Je moet weten welke acties je te nemen hebt om doelen te halen en wat hierin prioriteit heeft. Zelfleiderschap, de sleutel tot succes!

Klanten zijn essentieel

Zonder klanten geen omzet, zonder omzet geen bedrijf. Het is dus heel erg belangrijk om je bedrijf te bouwen met je klanten als uitgangspunt. Welke klanten passen er bij je? Wat hebben zij nodig om een shoot bij jou in te plannen? Maak van je bedrijf een klantmagneet!

Succes is een keuze

En die keuze heb jij zelf in de hand. Als ondernemer is het belangrijk om beslissingen te kunnen nemen. Om verder te durven groeien. Om jezelf te willen ontwikkelen.

Je kunt ervoor kiezen om zelf de weg naar het succes te gaan ontdekken. Je kunt genoegen nemen met wat je nu hebt, ondanks die dromen over het hebben van een succesvol bedrijf. Je kunt het prima vinden om niet verder te groeien.

Maar je kunt er ook voor kiezen om een bekende weg naar succes te nemen. Geen genoegen meer te nemen met de resultaten van nu, omdat je droom veel groter is dan dat. Om jezelf wel die groei te gunnen, zodat jij ook jouw klanten veel beter kan helpen.

En daar kan ik jou bij helpen!

Ik ben Nadine van Spanje

Een creatieve fotograaf en ondernemer. Ik ben geboren in 1997 en identificeer mezelf als millennial. Ik groeide op met wegwerpcamera’s, filmrolletjes en envelopjes met foto’s die de moeders van vriendinnetjes van mij hadden gemaakt op kinderfeestjes.

Fotografie en creativiteit heb ik altijd leuk gevonden, dus was het niet gek dat ik in 2014 de eerste stappen zetten in de studio’s van de fotografie opleiding in Ede. En nee, niet iedereen was even enthousiast. ‘Fotografie, daar verdien je niks mee…’ Haha, look at me now 😉

In 2015 startte ik mijn bedrijf, in 2018 werd ik student-ondernemer van het jaar en nam ik mijn diploma in ontvangst en in 2019 was ik fulltime ondernemer. Inclusief kantoor en super leuke stagiaires!

Naast fotograferen geniet ik ook echt van het ondernemen en al helemaal als ik anderen hierbij mag helpen. Door mijn gezondheid fotografeer ik niet zo veel meer, maar gelukkig ga ik net zo lekker op de successen van andere fotografen en ambitieuze ondernemers. Al helemaal als ik daarbij mag helpen!

Zo kunnen wij samenwerken

Gratis Facebook Community

Zie dit als een soort digitaal klaslokaal met mij als mentor en een aantal experts als gastdocenten. Bekijk alle interessante posts, masterclasses en inzichten én voel je ook vrij om jouw vraag te stellen of jouw struggles te delen. Help ik jou gauw weer verder!

Pick my brain

In de pick my brain sessie mag jij een uur lang alles aan mij vragen en kunnen we overal over sparren. Van marketing tot aan ideale klant, van werkwijze tot aan jouw content op social media. Na deze sessie kan je weer zelfstandig verder met alle nieuwe info en inspiratie.

1-1 Traject

Heb jij liever een wat langer traject met die welbekende stok achter de deur, dan is een traject perfect voor jou. Hierin werken we wat langer en intensiever samen. Zo kunnen we juiste doelen opstellen die jij vervolgens met mijn hulp gaat behalen. Ideaal als jij nu een boost nodig hebt!

Dit zeggen mijn klanten

De afgelopen maanden heb ik een 1-1 traject gehad met Nadine. Het was een hele fijne ervaring. Vooral het whatsapp contact vond ik top! Als je ergens tegenaan loopt dan kan je gelijk appen en kreeg ik ook heel snel reactie! Ze heeft mij zoveel kennis, zelfvertrouwen en bevestiging gegeven en daar ben ik heel blij mee! 

Anne Jacobs

De stap dat ik dit jaar nog mijn eigen bedrijf zou gaan starten had ik niet verwacht, maar dat gaat toch gebeuren! Erg blij mee en met dank aan de sessie! Naast het inschrijven bij de kvk zijn er nog veel stappen die ik moet doen, maar door de informatie en tips van Nadine, weet ik dat dat goed komt en het fijne gevoel dat ik altijd op haar kan terug vallen met vragen erover!

Issabel Lokerse

Ik heb al wat ervaring met coaching en live dagen, maar om zo gefocust en goed te kunnen sparren met een andere fotograaf die even ver/verder is dan ik, dat had ik nog niet gedaan. We zijn dan ook echt tot nieuwe mogelijkheden gekomen waar ik nog niet aan had gedacht en die heb ik ook direct geïmplementeerd in mijn bedrijf. De live dag was echt top om dieper te kunnen duiken in mijn bedrijf en er meer uit te halen!

Joy van der Valk

Even kennismaken?

Dan zal ik zo snel mogelijk contact met je opnemen!

De Privacyverklaring

2 + 10 =