Selecteer een pagina

De meeste mensen voelen zich stukken zelfverzekerder tijdens een fotosessie als ze make-up dragen. Vaak ben je zonder make-up al prachtig, maar een beetje kleur op je gezicht is toch eigenlijk altijd wel gewenst. Waar de een het fijn vindt om een professionele make-up artist in te huren, vindt iemand anders het juist heel erg fijn om het zelf te doen. Zeker als je liever niet te veel extra geld kwijt bent, is dit een prima optie en met de volgende tips zal het je nog beter lukken!

Gebruik geen producten met SPF

SPF is natuurlijk heel belangrijk om te gebruiken, om jezelf tegen de gevolgen van zonnestralen te beschermen. Wat SPF onder andere doet, is het reflecteren van het zonlicht. Dat klikt allemaal leuk en gezellig, maar op beeld ziet dat er toch iets minder gezellig uit. Door dat reflecteren, ga je namelijk een glim effect krijgen. Zeker als je al snel glimt, is dat meestal niet het gewenste effect. Wil je écht heel graag bescherming hebben voor je huid, zorg dan voor een goede (transparante) poeder om het glimmen tegen te gaan.

Wisselen van lipstick? Zorg dat je een lipstick gebruikt die makkelijk van je lippen gaat.

In het dagelijks leven kies je ’s ochtends vaak een lipstick uit die je de hele dag wilt dragen. Hoe fijn is het dan als je hem tussendoor niet bij hoeft te werken? Zelf gebruik ik ze ook en ik vind ze fantastisch, totdat ik ze per ongeluk zelf op deed tijdens mijn eigen fotosessie. Halverwege wilde ik wisselen van kleur, maar ik kreeg de lipstick er echt niet meer af! En je wilt ook niet te hard boenen of de rest van je make-up verpesten. Kies daarom voor een fotosessie het liefste een lipstick uit die misschien niet zo goed blijft zitten, maar die je wel makkelijk van je lippen krijgt als je tussendoor van kleur wilt wisselen.

Wat je ook doet: overdrijf niet!

Hoe verleidelijk het misschien ook is, zorg ervoor dat je niet te veel make-up gaat dragen. Het is namelijk de bedoeling dat je bij een fotosessie jezelf terug gaat zien op de foto’s en niet een overdreven of gemaakte versie van jezelf. Zeker wanneer je de foto’s gaat inzetten voor je bedrijf, kan dat onhandig zijn. Mensen herkennen je namelijk niet of krijgen een heel ander beeld van je. Natuurlijk mag je wel ietsje meer dragen dan normaal, zeker als je hierdoor een zelfvertrouwen-boost krijgt op de foto’s, maar weet wel wanneer het te veel is of wanneer je niet meer lijkt op de dagelijkse versie van jezelf.

Ga niet voor de gemaakte of overdreven versie van jezelf

Het allerbelangrijkste is dat jij je jezelf voelt, maar ook zelfvertrouwen voelt. Sommige vrouwen (inclusief ikzelf), kunnen dat versterken met een laagje make-up. Is make-up niet jouw ding, weet dan dat het nooit verplicht is! Hopelijk heb je wat aan de tips en zie ik jou binnenkort voor de camera. Wist je dat ik ook een netwerk heb met make-up professionals? Gaat je voorkeur daar naar uit, dan kan ik je vast aan iemand koppelen!