Selecteer een pagina

Veel ondernemers hebben geen kantoor om foto’s te laten maken, maar willen ook liever niet thuis, buiten of op een plek waar veel andere mensen zijn. Gelukkig zijn er dan speciale locaties voor fotoshoots die je kan huren die vaak al mega leuk zijn ingericht. Maar wat als je zo’n fotoshoot locatie toch te neutraal vind? Maak ze dan eigen met deze 3 handige en makkelijke tips!

1. Trek de juiste kleding aan

De meeste locaties zijn neutraal van kleur. Dat is eigenlijk wel handig, want jij moet de hoofdrol spelen in de foto’s in plaats van de locatie. De juiste kleding kiezen, in de juiste kleur, zorgt ervoor dat de locatie n├│g meer een bijrol krijgt en de over-all uitstraling van de foto’s veel meer bij je huisstijl past.

Welke kleuren en materialen je het beste aan kan doen, bespreken we altijd tijdens de strategische intake voorafgaand aan de shoot. Het belangrijkste is om te kiezen voor kleuren die terugkomen in je huisstijl en kleuren die jou mooi staan.

2. Neem bloemen of planten mee naar de fotoshoot locatie

Bloemen en planten voegen enorm veel sfeer toe in een foto. Best wel een aantal van mijn klanten nemen een bos bloemen mee met kleuren die ze mooi vinden en passen bij hun huisstijl. Dat staat leuk in de achtergrond, maar als jij staat om te kleden vind ik het vaak tof om wat “stockfoto’s” van jouw spullen te maken. Daarbij kan ik de bloemen of planten ook goed gebruiken!

En daarnaast is het ook nog eens win-win, want het fleurt de locatie niet alleen op, je hebt ook een leuk cadeau voor jezelf voor thuis ­čśë

Fotoshoot locatie: World of Meraki, op de foto: Spotlight Webdesign

3. Trek je huis leeg, soortvan

Als je echt next level wilt gaan, neem dan wat leuke accessoires mee van huis. Denk aan een kleedje, kussentjes, een lijst met een foto of een poster die je neer kan zetten, kandelaars, beeldjes of andere decoratie.

Hiermee kan je een bepaalde kleur, stijl of elementen van jouw cultuur terug laten komen. Het kan zo simpel zijn om een poster met een tekst uit bijvoorbeeld de Koran of Bijbel mee te nemen en in de achtergrond te zetten, of een klein beeldje van een draak, Godin of een ander figuur wat veel zegt over jou. Mooie stukken edelsteen of boeken werken ook goed! Wil je voorbeelden zien, ik deel de resultaten van shoots heel regelmatig via Instagram!

Wat zou jij meenemen om een fotoshoot locatie aan te kleden?

Ben je toe aan nieuwe foto’s en wil je ook graag advies over een toffe locatie? Plan jouw personal branding fotosessie!