Selecteer een pagina

‘Huh, wat heeft dit nu weer met fotografie te maken?’ Op het eerste gezicht niet zo veel, maar niets is minder waar. Ik wil graag dat jij je super zelfverzekerd voelt op de foto én dat jij een good hairday hebt! Voor iedereen met krullen die altijd verkeerd zitten, is deze blog. Ik deel deze methode graag met je, zodat jij de mooiste krullen hebt op de foto’s!

Wat is de Curly Girl methode?

De Curly Girl Methode (CG methode) is een manier om je natuurlijke krullen zo goed mogelijk te verzorgen. Hierbij gebruik je bepaalde ingrediënten in producten niet meer en houd je je vast aan een bepaalde routine. Het doel is uiteindelijk om jouw krullen er op hun aller best uit te laten zien, je haar gezond te houden en om je natuurlijke krullen helemaal terug te halen.

Veel drogisterijproducten zijn gemaakt voor stijl haar, omdat dit de ‘standaard’ is volgens veel merken. Er is natuurlijk helemaal niet iets als een standaard, maar toch moeten de krullies altijd even wat meer moeite doen voor hun haar. Maar die moeite is het meer dan waard kan ik je vertellen!

Mijn ervaring

Ik heb de genen van mijn vader wat betreft haar. Vroeger toen hij nog niet kaal aan het worden was, had hij een hele bos krullen. Dat is natuurlijk leuk en aardig, maar toen ik klein was, was het helemaal niet echt bekend bij mijn ouders dat krullen een andere verzorging nodig hebben. Mijn haar was echt vreselijk. Het wilde niet, het pluisde en het zat echt nooit goed. Ik droeg het daarom ook bijna niet los.

Pas in mijn 24e levensjaar hoorde ik via via van de CG methode. Na een boel Googlen en onderzoeken, kwam ik uit bij een hele fijne Facebookgroep waar heel erg veel info te vinden is over de methode en waar je al je vragen kan stellen: de Curls Cult NL!

In de groep doorliep ik de eenheden waar je kan bepalen wat jouw krultype is en welke verzorgingsroutine en producten goed zouden kunnen werken. Natuurlijk is er geen vast ‘zo moet het’, maar moet je door middel van trial en error ontdekken wat werkt. Ook kan je meelezen met anderen en zo super veel leren over de methode.

Maart 2020

Hierboven zie je een foto van voor en na, duidelijk verschil he? Ik ben in maart begonnen met de methode en het heeft wel even geduurd voordat ik de smaak goed te pakken had. Maar zoals je ziet: het is me redelijk gelukt!

Er zijn wel een paar maanden en een paar routines overheen gegaan, maar nu heb ik wel echt iets waar ik tevreden over ben. Ik gebruik producten van het merk Boucleme (no spon, I wish, haha!) en voor de ‘final wash’ de ‘elke dag’ shampoo van de gele supermarkt. De final wash kan je zien als een reset, bijvoorbeeld als je bij de kapper bent geweest of het echt even niet meer wil.

Ook heb ik laagjes in mijn haar laten knippen, wat echt de beste keuze ever was! Mijn kapster is niet per se een CG kapper (ja, die bestaan zelfs!), maar ze weet wel goed hoe krullen werken. Zelf heeft ze namelijk ook krullen, dus ze weet precies hoe irritant het soms kan zijn.

Als je haar maar goed zit!

Kende jij deze methode al? Als je krullen hebt, word dan lid van de Facebookgroep en probeer het gewoon eens uit! Het is een soort reis met up’s en downs, maar het is echt geweldig als je jouw routine en producten hebt gevonden! Wil jij met (of zonder) krullen mooi op de foto staan en aan de slag gaan met personal branding? Klik dan verder!