Nu er veel locaties, zoals horeca-gelegenheden, dicht zijn, kan het kiezen van een locatie best een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er nog steeds allerlei mogelijkheden en heb ik zelf ook mooie locaties achter de hand. Toch deel ik graag deze blog met je, want een locatie is heel erg belangrijk bij een fotosessie! Waar let je dan op? Dat zal ik je vertellen!

Licht en ruimte

Een van de belangrijkste punten: de hoeveelheid licht en ruimte. Dat is voor de kwaliteit van de foto’s en de sfeer namelijk bepalend. In een donkere ruimte zal ik met mijn camera genoeg licht moeten creëren of zelfs moeten flitsen, dit zorgt ervoor dat de foto’s anders worden dan dat je van mij gewend bent. Daarnaast is het ook erg bepalend voor de sfeer. Een lichte ruimte komt heel anders over op beeld dan een donkere ruimte, net zoals wanneer je een muur donker schildert er een andere sfeer ontstaat dan wanneer je de muur wit maakt.

Ook de ruimte is van belang. In een kleine ruimte zal ik minder vrij zijn in mijn kadrering. Dus: in een kleine ruimte is het vaak moeilijker om foto’s te maken waar jij helemaal op staat en waarin veel van de omgeving te zien is. Hoe meer ruimte er is, hoe beter, is vaak de regel. Je hebt in een grotere ruimte ook vaak meer mogelijkheden dan in een kleine ruimte.

Kleurgebruik

Het zal vast een beetje voor de hand liggen, maar de kleuren in een ruimte zijn heel erg belangrijk. Deze kleuren zouden namelijk mooi moeten aansluiten bij jouw huisstijl, zodat de foto’s overal goed bij te gebruiken zijn. Natuurlijk hoeft niet álles in een ruimte de perfecte kleur te hebben, maar als jouw huisstijl heel erg moody is, dus donker, skip dan de vrolijke, kleurrijke en lichtere locaties. Is je huisstijl heel erg licht en vrolijk, dan kan je beter geen donkere locatie uitkiezen.

Soms zitten de kleuren vooral in de accessiores, maar is de basis wel perfect. Dan kunnen we natuurlijk altijd overleggen of we wat mogen schuiven met spullen, wat in 99% van de gevallen prima is! Zolang we het maar weer opruimen 😉

Een van mijn favorieten: Meraki in Arnhem

Bereikbaarheid

Last but not least, sommige locaties zijn prachtig, maar heel erg onpraktisch. Zeker als je veel spullen mee hebt, is het verstandig om niet een locatie te kiezen waarvoor je een heel stuk moet lopen. Daarnaast heb ik ook weleens meegemaakt dat ik naar de grachtengordel in Amsterdam moest. Ik kwam zelf met het OV, maar mijn klant was met de auto. Je raad het al, die kon ze nergens kwijt. Zo begonnen we een half uur ’te laat’ met de fotosessie en zaten we dus een beetje in de knel, omdat we niet langer bij de locatie mochten blijven.

Zorg dat je het voor jezelf haalbaar maakt en dat je voorkomt dat je stress krijgt vanwege het parkeren of wanneer je een heel stuk moet lopen. Het is ook verstandig om te onthouden dat je soms extra reiskosten en tijd kwijt bent en bij de meeste locaties huur moet betalen. Natuurlijk is jouw portemonnee niet mijn zaak, maar soms kan het hele optelsommetje een vervelende verrassing zijn.

Een goede locatie is super belangrijk!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze blog tijdens je zoektocht. Weet dat ik in de afgelopen jaren ook een boel locaties heb meegemaakt en ik er dus een aantal kan aanbevelen, mocht jouw huis, een buitenlocatie (of kantoor) geen optie voor je zijn. Wil jij meer informatie over een personal branding fotoshoot? Check dan onderstaande button!