‘Oh leuk, ga je op vakantie?’ vraag je je misschien af. Nee, ik ga aan het werk, maar puur en alleen achter de schermen. Ik heb heel erg de behoefte om me eventjes af te zonderen van prikkels, zoals e-mails, dm’s, whatsappjes en telefoontjes om me 100% te focussen op zaken die ervoor zorgen dat ik naar het volgende hoofdstuk ga als ondernemer. Diep he? Mijn plannen deel ik vandaag met je en ik zal na mijn ‘week off’ delen hoe het is gegaan!

Wat is mijn doel met de ‘week off’?

Zoals ik al zei, ik wil naar het volgende hoofdstuk als ondernemer. Er zijn echt enorm veel dingen blijven liggen waar ik zelfs tijdens de lockdown niet aan toe gekomen ben. Inmiddels ben ik weer volop aan het werk en zijn er genoeg andere dingen te doen die veel meer prioriteit hebben. Daarom even een week helemaal achter de schermen, in plaats van ervoor.

Tijdens de crisis ben ik tot veel nieuwe inzichten gekomen door het vele netwerken, de academy en de tijd die ik had om aan mijn bedrijf te werken. Ik kwam er achter dat ik over een aantal dingen niet meer tevreden ben, of eigenlijk nooit ben geweest. Dit zie je dus pas als je even wat rustiger bent. Het doel is dus dat ik deze dingen allemaal even boven water ga halen en ga aanpakken.

Welke dingen wil ik aanpakken?

Er zijn heel veel dingen die ik wil aanpakken, maar ik ga er even 3 uitlichten:

Mijn aanbod – Het aanbod van New Fotografie vind ik nog passend, al zullen hier en daar misschien een aantal dingen een beetje veranderen. Het aanbod van Focus op Ondernemerschap gaat wel volledig op de schop. In grote lijnen blijft het wel hetzelfde, maar alles wordt in een andere vorm gegoten. Ik wil bijvoorbeeld heel graag volledig online gaan en nog beter kunnen helpen.

Communicatie – Tijdens de academy heb ik nog eens goed naar mijn missie gekeken en heb ook aan de visie van 2020 gewerkt. Dit blijkt toch wel even anders te zijn en hier moet dus mijn communicatie daarvan op aangepast worden. Ik ga ook weer eventjes mijn eigen personal branding inspiratiesessie doen, zodat ik dat ook weer lekker scherp heb!

Creatie – Het laatste ‘grote’ ding is de creatie van allerlei zaken. Ik heb bijvoorbeeld informatie documenten die ik je toestuur als je een fotosessie bij mij hebt geboekt. Deze zijn ook aan vervanging toe. Even doornemen of alle info nog klopt, nieuwe foto’s erin en misschien hier en daar wat toevoegen of weghalen, aangezien mijn aanbod ook anders gaat worden. Daarnaast zijn er misschien meerdere documenten nodig voor andere doeleinden dan waarvoor ik ze nu gebruik.

‘Een stap achteruit, betekent soms twee stappen vooruit!’

Mijn ‘week off’ is van 22 t/m 29 juni 2020, dus dan ben ik niet (of slechter) bereikbaar. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het gaat zijn, omdat ik graag wél bereikbaar ben en graag voor iedereen klaar sta. Het zal dus even wennen worden, maar ik heb er vooral heel veel zin in om te werken áán mijn bedrijf!