Selecteer een pagina

Vorige week maandag had ik een super toffe fotosessie met Celeste en Gianni van Social Society. Celeste is de eigenaar van dit super gave social media beheer en contentcreatie bedrijf en heeft een personal branding abonnement bij mij. Het was de derde fotosessie, dus inmiddels kennen we elkaar ook wel iets langer dan vandaag. Een dag later deelde ik een mooie foto van Celeste, waar ze super trots en vrouwelijk op stond. Helaas vond een dame het nodig om hier een hele vervelende reactie op te plaatsen…

Women support women, toch?

De reactie was als volgt: ‘Ik ken nog wel wat mannen die haar graag in dienst zouden willen nemen. Kom op zeg, enig respect voor jezelf?’ First things first: dit zeg je niet. Niet over mijn klanten. Niet onder mijn foto. Deze dame beweerde zelf ook een stevige feminist te zijn, alleen van ‘women support women’ had ze duidelijk nog nooit gehoord.

De reactie viel meerdere mensen op en steeds meer vrouwen en mannen lieten de dame weten dat zo’n reactie écht niet kon, de dame zelf bleef doorgaan met het plaatsen van vervelende en ongepaste reacties. Via een privébericht had ik in eerste instantie gevraagd om een telefonische afspraak met deze dame, zodat ze even uit kon leggen wat haar bezielde. Maar nadat ik te weten kwam dat ze de foto had doorgestuurd naar allerlei mannen met een leidinggevende functie, leek het mij beter om te vragen of een jurist haar even kon bellen…

Hoe jij jezelf kleedt of profileert, bepaal je zelf!

En laat nooit iemand toe die hier iets negatiefs over te zeggen heeft. Vaak is dit jaloezie of puur eigen onzekerheid. Het is trouwens 2020 en mannen horen nu echt wel te weten hoe ze met vrouwen om moeten gaan. Een kort rokje is geen uitnodiging voor ongepaste opmerkingen. Als jij jezelf mooi en zelfverzekerd voelt in dat rokje, trek jij hem lekker aan naar de fotosessie. Klaar. Zo simpel is het.

Tuurlijk is de dresscode per branche wel verschillend, maar hoe we die ongeschreven regels gaan invullen, mag jij bepalen. Het belangrijkste is dat jij jouw ideale klanten aantrekt en dat jij jezelf comfortabel en mooi voelt. Dat mag gewoon, ook bij personal branding fotografie. Wat de grens is, bepaal jij en niemand anders.

Baas op eigen beeld

Maar laten wij er voor elkaar zijn en kappen met het oordelen over elkaar. Je mag van alles vinden, maar wees je ervan bewust dat dit een enorm rake klap in iemands gezicht kan zijn. Het is in ieder geval duidelijk dat we er nog steeds niet zijn wat betreft feminisme, maar laten we daar wel aan werken. Vrouwen: support elkaar!

Wil jij foto’s waarop je jezelf kan zijn, dan kan ik je helpen!