Selecteer een pagina

Yes, je hebt een fotosessie geboekt, maar je voelt de stress al opkomen! Wat doe ik aan? Welke schoenen? Welke sieraden? Hoe ga ik mijn haar doen? Geen stress, ik help je hierbij! Veel van mijn klanten help ik via whatsapp met het kiezen van hun kleding en accessoires, maar vandaag geef ik voor iedereen een aantal do’s en don’ts wat betreft sieraden!

Iedereen is anders

En dat betekent ook dat de tips niet op iedereen aan zullen sluiten. De een draagt altijd heel veel sieraden, terwijl de ander heel soms oorbellen in heeft en meer niet. Kijk dus vooral naar wat voor jou normaal voelt en draag geen sieraden omdat het ‘moet’. Niks moet, alles mag! Het is belangrijk dat je lekker jezelf bent en blijft, zodat mensen je ook echt herkennen op de foto. Het zou vervelend zijn als je beste vriendin zou zeggen dat ze je niet op jezelf lijkt toch?

Do’s

Houd het basic – Uiteindelijk is het vaak het mooist als je lekker basic blijft, daarmee bedoel ik: doe het niet te veel anders dan normaal.

Kleuren van jouw huisstijl – Wil je door je accessoires meer kleur toevoegen, probeer dan zo veel mogelijk in de kleuren van je huisstijl te blijven en/of kleuren te gebruiken die complementair zijn!

Maak (zilveren) sieraden even schoon – Niets is vervelender dan foto’s waarop je sieraden vies zijn, of waar bijvoorbeeld het zilver verkleurd is. In Photoshop is dat namelijk heel vervelend en soms zelfs niet te bewerken. Even schoonmaken is makkelijker, jij blij, ik blij!

Don’ts

Een overkill – Voorkom dat je sieraden meer opvallen dan jijzelf, dit leidt de aandacht namelijk af. En dat is -meestal- niet de bedoeling 😉

Heel veel nieuwe sieraden kopen – En ze in het echte leven nooit dragen. Dan krijgen we dus een gevalletje ‘ik herken je niet op de foto’s’. Ook zonde!

Sieraden los in je tas doen – Want zeker kettinkjes gaan heel snel in de knoop zitten. Doe je sieraden bijvoorbeeld in een klein sieradendoosje, in een brillenkoker of in een rietje! In deze blog staan handige tips!

Toffe (web)shops voor als je jezelf toch op iets nieuws wilt trakteren!

En speciaal voor jou heb ik 3 toffe dames die echt hele mooie sieraden maken/verkopen!

Dyona – Dyona verkoopt hele mooie edelstenen hangers en armbandjes, ik heb echt heel veel hangertjes bij haar ingeslagen!

Originals by Miliani – Elze verkoopt hele mooie handgemaakte sieraden van super goede kwaliteit!

Fleur Caroline – Mijn eigen ringen zijn helemaal handgemaakt door deze topper! Echt de moeite waard als je budget wat groter is.

Beauty begins the moment you decide to be yourself

Coco Chanel

Ik hoop dat ik je goed op weg geholpen heb met deze tips! Wil jij meer informatie over een fotosessie, stuur mij dan een berichtje of kijk op de personal branding pagina!