Selecteer een pagina

Sinds 2019 is New Fotografie een erkend leerbedrijf. Studenten van MBO 2 (medewerker fotografie) en MBO 4 (fotograaf) kunnen bij mij stagelopen. Liza had de eer om als eerst stagiaire te worden en ik vroeg haar om hier wat over te vertellen. Hierbij dus Liza aan het woord!

Even voorstellen

Hoi ik ben Liza. Ik ben 18 jaar oud en woon in Bennekom. Ik wil heel graag fotograaf worden en wil mij hier meer in ontwikkelen. Ik doe daarom nu de opleiding medewerker fotografie. Als ik klaar ben met deze opleiding ga ik door met de opleiding tot fotograaf. Ik heb het erg naar mijn zin op school. Voor school moet ik ook stage lopen. Dit doe ik nu bij Nadine van New fotografie.

Mijn werkzaamheden

Als we op kantoor zijn beginnen we met een kopje thee of koffie. Daarna pak ik al snel mijn laptop en ga aan het werk met bijvoorbeeld mijn Instagram waar ik foto’s post daarnaast ben ik bezig met het bewerken van foto’s. Vervolgens pakken we onze lunch en gaan we lekker lunchen. Na de lunch gaan we weer aan slag. Als we een dag hebben met een fotoshoot gaan we of een deel naar kantoor of werk ik een deel thuis. Met de fotoshoots mag ik ook mee shooten wat ik natuurlijk heel leuk vind. Mijn grootste doel van de stage is om dingen te leren die ik later kan gebruiken voor mijn toekomst zodat ik weet wat ik later wil met dit vak. Nadine heeft dit samen met mij erg duidelijk gemaakt (het stukje personal branding). Verder had ik ook een doel dat ik beter word in de technische kant van fotografie. Dit is ook goed gelukt want ik kreeg opdrachten om thuis mee aan de slag te gaan, zoals een eigen project waarin ik de technische kant van de camera beter heb leren kennen.

Wat heb ik geleerd?

Ik heb veel geleerd over hoe ik later verder wil met fotografie dus mijn eigen personal branding. Dit vind ik echt superfijn dat ze mij hier mee heeft geholpen. Ook heb ik geleerd dat je bij Instagram altijd een call to action moet gebruiken; zo leer je je klanten ook beter kennen en als je reactie krijgt is dat ook beter voor je Instagram bereik. Ik vind het ook fijn dat Nadine mij feedback geeft dan kan ik mijzelf weer verbeteren. Wat het meeste bij gaat blijven van deze stage is dat Nadine echt een super goede stage begeleidster is. Ze denkt altijd met je mee wat het beste voor je is. Daarnaast zie ik ook dat ze echt een top fotograaf is op gebied van personal branding en interieur.

Leren door te doen, dat is hoe ik stagiaires in de praktijk wil opleiden!

Wil jij ook stage komen lopen? Neem dan contact met mij op, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden!