Selecteer een pagina

Waar een thuis werkplek begin dit jaar nog een fijne, luxe was is het momenteel meer een prioriteit dan luxe geworden. We werken door deze bijzondere omstandigheden namelijk massaal thuis en dan is niets fijner dan een rustig plekje om te werken. En daar hoef je echt niet een aparte kamer voor te hebben! Maar hoe creëer jij een rustgevend, gezellig en concentratie bevorderend werkplekje? Als interieurontwerper help ik je daar graag mee! 

Even voorstellen 

Mijn naam is Danique Koldenhof, ik ben interieurontwerper en eigenaresse van MetDanique Interieuradvies. Ik werkte eigenlijk altijd al 80% van de tijd thuis dus zorgde ik al snel dat ik een fijn werkplekje had voor mezelf. Na 3 jaar thuis werken weet ik dus zeker wat werkt! 

Kleuren

Over de werking van kleuren op onze concentratie is natuurlijk al veel gezegd en het zal in zekere maten ook waar zijn. Maar persoonlijk denk ik dat jij je het beste concentreert in een ruimte waarbij jij het kleurgebruik leuk en fijn vindt. Ben jij fan van kleurrijke prints en opvallende items, dan zal dat ook zeker je zin om daar te gaan zitten werken te bevorderen. Voel jij je juist helemaal zen bij neutralere tinten? Zorg dan voor een fijne witte ruimte, natuurlijke materialen zoals een rotan vloerkleedje en veel planten. 

“Blauw. “Blauw is de kleur van concentratie. Het heeft een rustgevend effect. Het is een kleur die vaak wordt gebruikt in de gezondheidszorg.”

Danique in actie! (Fotograaf: Beate van BeetjeHome)

Goed meubilair 

Een fijn bureau of tafel op de juiste hoogte is heel belangrijk om goed te kunnen werken. Het allerbeste is natuurlijk een verstelbaar bureau zodat je ook af en toe even de benen kan strekken. Maar een leuke oude tafel of plank op schagen voldoen natuurlijk ook prima als werkplek! Een lekker zittende stoel is natuurlijk ook een must tijdens een goede dag werken. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik een ‘leuke’ stoel heb en een lekker zittende stoel. Zo kan ik een beetje afwisselen als ik weet dat ik alleen een Zoom meeting heb of er de hele dag ga zitten werken. 

Rust én gezelligheid

Om goed geconcentreerd te kunnen werken is een rustige ruimte heel fijn. Zorg dus ook bij het aanschaffen van de items voor je werkplekje dat je aan opbergmogelijkheden denkt. Een kastje waar je wat administratie in kwijt kan of leuke houten doosjes voor op je bureau waar je je schrijfwaren en andere kleine items in kan opbergen. Zo zorg je ervoor dat er zo min mogelijk spullen rondzwerven in je werkruimte wat ook rust geeft aan je gedachten! Maar goed een hele steriele ruimte willen we natuurlijk ook niet! Kies daarom ook voor planten in gezellige potjes, die zorgen dan direct voor een goed gezuiverde lucht. Plaats wat kaarsen, steek een fijn ruikende geurkaars aan of zorg voor een fijne huisparfum. 

Ben jij nog niet helemaal tevreden met de inrichting van jouw werkplekje? Stuur mij gerust een berichtje via Instagram of vraag een Live interieuradvies aan voor snelle, budget gerichte oplossingen!