Selecteer een pagina

Iedereen heeft het er over lijkt het wel; druk, druk, druk. Alleen maar fijn toch, lekker bezig zijn en jouw klanten helpen? Toch kan het voor jou als ondernemer ook wel heel erg veel stress opleveren. Een volle agenda is goed, mits je er goed mee omgaat en deze 3 tips gaan je daarbij helpen!

Zo veel stress!

Dat een drukke agenda ook stress kan opleveren, is natuurlijk duidelijk. Ik heb wel eens zulke drukke weken gehad, dat ik compleet achter de feiten aan liep. Ik vergat van alles, kwam te laat, sliep amper en werkte dagen achter elkaar door zonder pauzes. Niet echt heel chill, kan ik je vertellen. Maar ik heb er wel wat dingen van geleerd die ik ook graag met jou deel, zodat het allemaal goed gaat komen!

Tip 1: Grenzen aangeven

Nee zeggen doe je meestal liever niet, omdat jij natuurlijk heel graag jouw klanten wilt helpen. Maar als je heel eerlijk bent, dan wil je ze wel gewoon goed helpen en niet ‘half half’, omdat je eigenlijk niet genoeg tijd vrij kan maken. Als mensen echt door jou geholpen willen worden, vinden ze wachten vast niet zo erg.

Tip 2: Maak een goede planning

Met een goede planning, stuur je jezelf in de goede richting en weet je ook hoe veel tijd je aan bepaalde taken kan en mag besteden. Wat ook goed werkt, is verschillende kleuren gebruiken per urgentie. Bijvoorbeeld rood voor iets wat écht af moet, oranje voor dingen die wel moeten, maar waar je iets minder tijd aan zou kunnen besteden en groen voor dingen die ook prima een andere dag kunnen of zelfs een weekje uitgesteld kunnen worden.

Tip 3. Plan rustmomenten in

Als ondernemer ben jij de belangrijkste factor in je bedrijf. Als jij jezelf goed voelt, dan zal je zien dat alles je veel beter af gaat. Plan daarom tussendoor wat rustmomentjes in. Even chillen met een kop koffie, een wandelingetje, gewoon even doelloos door Instagram scrollen of vul zelf jouw favoriete break-momentje in!

Een volle agenda is goed, mits je er goed mee omgaat!

een volle agenda is helemaal geen probleem, maar ga er wel goed mee om. Grenzen aangeven is belangrijk, leef zelf en wordt niet geleefd door anderen. Tuurlijk moet je soms echt even hard werken, maar wel altijd onder jouw voorwaarden!