Selecteer een pagina

Hoe je het ook wendt of keert, onze productiviteit zal niet elke dag rozengeur en maneschijn zijn. Zeker nu je vaker thuis werkt en dus net even wat meer afleiding om je heen hebt dan je zou willen. Kan jij wel wat productiviteitstips gebruiken, lees dan snel verder en sla deze blog op voor later! (Deze blog bevat een samenwerking met Flexxin Veenendaal)

Sorteer je to do’s

Iets waar ik zelf prettig bij werk, is mijn to do’s sorteren op prioriteit. Ik schrijf dan eerst alle to do’s onder elkaar, ook afspraken met een bepaalde tijd erbij. Dan stel ik mezelf de vraag: ga ik dit netjes doen, of snel? Doe ik het netjes, schrijf ik alles op een nieuw papiertje, maar dan begin ik met de vaste afspraken en schrijf ik vervolgens alle taken van belangrijk naar minder belangrijk.

Heb ik er even geen zin in of geen tijd voor, dan pak ik gekleurde pennen of (markeer)stiften en geef ik de vaste afspraken een kleur. De belangrijke afspraken krijgen een bepaalde kleur en de minder belangrijke afspraken krijgen weer een ander kleurtje.

Je kan sorteren in verschillende prioriteitlevels, als eerste de vaste afspraken die om een bepaalde tijd zijn afgesproken. De taken die écht die dag moeten en het liefst zo snel mogelijk, de taken die wel moeten, maar eventueel aan het einde van de dag kunnen en de ‘nice to do’ taken, die je het liefst wel doet, maar die je eventueel zou kunnen uitstellen.

Zet je telefoon op stil en/of leg hem uit het zicht

Ik kan me voorstellen dat je misschien denkt ‘ja hallo, ik moet wel gewoon bereikbaar zijn!’ Dat heb ik zelf ook, dus deze tip is niet in alle situaties het meest handig. Mocht je niet bereikbaar hoeven zijn, is het wel fijn om even je meldingen uit te schakelen. Zo krijg je geen onnodige prikkels binnen als je een geluidje hoort of als je scherm ineens aan gaat. Je gaat onbewust toch in jezelf al reageren, ook al denk je ‘oh dat komt later wel.’

Als je gewoon écht niet gestoord wil worden, zet je telefoon én op stil én leg hem weg. Het liefst ook op een plek waar je hem niet kan zien, zodat je ook écht niet afgeleid wordt. Je zou je telefoon in een andere kamer neer kunnen leggen, in je bureau la of in je tas.

Ga eens op een andere plek werken!

Er zijn heel veel plekken waar je een bureau of zelfs een kantoor kan huren, vandaag wil ik mijn eigen werkplek in het zonnetje zetten, namelijk Flexxin in Veenendaal. Zij bieden verschillende werkplekken aan waar je heel fijn kan werken. Er is lekkere koffie en thee, snel internet en het is ook goed bereikbaar met de auto én openbaar vervoer.

Als je op een andere plek werkt, haalt het je uit een bepaald patroon en omdat je echt in een werkomgeving bent, zal je merken dat je veel meer gedaan krijgt en minder afgeleid wordt. Ik vertelde eerder dat deze blog een samenwerking is met Flexxin en daarom mag ik jou iets tofs aanbieden, namelijk 2 dagkaarten voor de prijs van 1! Het enige wat je daarvoor moet doen, is ze een mailtje sturen met daarin de link van deze blog.

Heel veel werkplezier en misschien zie ik jou binnenkort bij Flexxin!